Archieffoto

Wijnegem tevreden met beloofde trajectcontrole op N12

In Wijnegem zijn ze tevreden dat er volgend jaar trajectcontroles komen op de N12. Op die weg gebeurden in het verleden al geregeld zware ongelukken, ook met dodelijke afloop. Daarom werd ook al gevraagd om de snelheidsbeperking op de gewestweg te verlagen van 90 tot 70 kilometer per uur. Maar dat wil het Agentschap Wegen en Verkeer tot nog toe niet.

"Het is een mooi eindejaarsgeschenk", zegt burgemeester Ivo Wynants (N-VA). Hij reageert op de nieuwe trajectcontroles die Vlaams Minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) aankondigde voor volgend jaar. "Het gaat niet om de boetes, wel om chauffeurs er attent op te maken dat ze trager en voorzichtiger moeten rijden." In de provincie Antwerpen komen er op de N12 in Wijnegem en in Turnhout en op de N180 in Antwerpen.

 

Verhakkeld

"We hebben op die weg toch al geregeld zware, dodelijke ongevallen te betreuren gehad", zegt de burgemeester. Het stuk dat gecontroleerd zal worden, is zo'n 2 kilometer lang en ligt tussen de Merksemsebaan en de 's Gravenwezelsteenweg. 

De gemeente vroeg vanwege de zware ongevallen eerder al tevergeefs aan het Agentschap Wegen en Verkeer om de snelheidsbeperking er te verlagen van 90 tot 70 kilometer per uur. "Maar ook dan zou er moeten gecontroleerd worden. Alleen borden zetten heeft geen zin. De zware ongevallen die er gebeurden, waren ook te wijten aan snelheden die nog hoger dan 90 km/u lagen. Dat was duidelijk te zien aan de wijze waarop de voertuigen verhakkeld waren." 

Meest gelezen