Google Streetview

Zwembad Pierebad in Grimbergen minstens 4 maanden langer dicht door onvoorziene herstellingen

Het zwembad Pierebad in Strombeek-Bever bij Grimbergen blijft nog minstens tot mei volgend jaar dicht. Tijdens recente herstellingswerken is vastgesteld dat de zwemkom opnieuw lekt. Ook zijn er dringende herstellingen nodig aan loskomende wandtegels. Sinds de opening in 2009 kampte het Pierebad al herhaaldelijk met aanslepende lekkageproblemen.

Het zwembad van Grimbergen blijft ook volgend jaar opnieuw voor een paar maanden gesloten. De afgelopen weken bleef het zwembad al dicht als gevolg van dringende herstellingswerken aan de verlichting. Bij die werken werd echter vastgesteld dat er veel meer aan de hand is: er zijn opnieuw lekken in de grote zwemkom en het doorloopbad. Ook de wandbetegeling komt op verschillende plaatsen los, wat voor onveilige situaties kan zorgen. Daarom laat het gemeentebestuur de herstellingen meteen uitvoeren. Die werken zullen naar schatting minstens tot mei 2021 duren en tot zo lang blijft het zwembad ook dicht.

Aanslepend probleem

Het is niet de eerste keer dat het Pierebad lekt en door mankementen een tijdlang de deuren moet sluiten. Al van bij de opening van het gebouw ontstonden er problemen. In 2014 bleef het zwembad - na aanslepende problemen - al eens een paar weken dicht door verschillende lekken. Ook tijdens de laatste maanden van 2018 konden de Grimbergenaren niet van hun zwembad genieten door gelijkaardige problemen. De nieuwe herstellingen in 2021 zullen alles bij elkaar zo'n 120.000 euro kosten.

Meest gelezen