8 nieuwe coronabesmettingen in woonzorgcentrum De Maaspoorte in Maaseik

In woonzorgcentrum De Maaspoorte in Maaseik zijn er nog 8 coronabesmettingen bijgekomen. De afgelopen twee dagen werd er in het centrum uitgebreid getest op COVID-19 nadat er een uitbraak was. In totaal hebben nu 25 van de 117 bewoners positief getest. 

In woonzorgcentrum De Maaspoorte in Maaseik hebben nog eens 8 bewoners positief getest op het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 25. 

"We gaan alle besmette personen in één afdeling onderbrengen die we dan ook apart kunnen verzorgen met speciaal uitgerust personeel", zegt burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik (Open VLD). "De mensen die negatief zijn, blijven op de 3 andere afdelingen."

We verwachten vandaag de uitslag van de testen van het personeel

Burgemeester Johan Tollenaere

Volgende maandag gaat iedereen opnieuw getest worden. "Zo zien we waar we staan", gaat de burgemeester verder. "En we verwachten vandaag ook nog de uitslag van de testen bij het personeel, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen."

Intussen is er geen bezoek mogelijk in het woonzorgcentrum en alle bewoners moeten ook enkele dagen op de kamer blijven. 

Meest gelezen