Burgemeester Ignace De Baerdemaeker van Laarne stopt na 20 jaar

Op 1 januari geeft de burgemeester van Laarne, Ignace De Baerdemaeker (Open VLD), zijn sjerp door. 20 Jaar lang was hij onafgebroken burgervader. "Het voelt heel raar, zeker in deze coronatijden" zegt De Baerdemaeker. "Ik had gehoopt een receptie te kunnen geven of op een huldiging, maar dat valt nu allemaal weg. Ik heb mijn functie gezien als een dienaarschap voor de burger en die zijn daar dankbaar voor. Ik weet dat, ik voel dat. En het zou mooi geweest zijn mochten we dat wederzijds kunnen uitdrukken op een plechtigheid of op een receptie."

20 Jaar is een lange periode. De burgemeester gaat het missen zegt hij: "Het is een groot stuk van mijn leven. Ik ben alleenstaande, ik heb mij 200 procent gesmeten voor mijn bevolking. Ik haal heel veel energie uit al mijn sociale contacten. Ik ga dat zeker missen."

Ik steun mijn ploeg onvoorwaardelijk en ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolger.

iIgnace De Baerdemaeker is 65 jaar en hij neemt ook afscheid van de politiek. "Voor mij is dat nu gedaan. Ik ga zeker geen schoonvader spelen en mij bemoeien, maar als ze mij raad vragen zal ik die zeker geven" zegt De Baerdemaeker. "Ik steun mijn ploeg onvoorwaardelijk en heb het volste vertrouwen en mijn opvolger."

Vandaag gebeurt de overdracht op het gemeentehuis en vanaf 1 januari draagt Andy De Cock (Open VLD) de burgemeesterssjerp in Laarne.

(lees verder onder de foto)

Gemeente Laarne

Uitgezwaaid met toneeltjes

Het gemeentepersoneel heeft op een bijzondere manier afscheid genomen. "Ik was echt zeer verwonderd" zegt De Baerdemaeker. "Dat was bijzonder creatief, met toneelstukjes en allerlei verrassingen. Ik ben zelfs door de koster nog gezegend in de kerk. Het werd echt een onvergetelijke dag voor mij."

kasto80

Meest gelezen