Corona-inbreuken in West-Vlaanderen stabiel ondanks kerstdagen

In de eerste week van de kerstvakantie is het aantal corona-inbreuken in West-Vlaanderen niet gestegen. Het grootste aantal inbreuken gebeurde tegen het samenscholingsverbod en de avondklok. 

Volgens het persagentschap Belga blijkt uit voorlopige cijfers van verschillende politiezones dat het aantal inbreuken tegen de coronaregels stabiel blijft in West-Vlaanderen. Er is een lichte stijging van mensen die de avondklok niet respecteerden. In de week van 21 december tot 27 december zijn daartegen 94 inbreuken vastgesteld. De week ervoor ging het nog om 88 inbreuken. 

Daarnaast zijn er ook boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan het samenscholingsverbod. In de eerste week van de kerstvakantie noteerden de politiezones samen 181 inbreuken op het samenscholingsverbod. De politiezones van Brugge en Oostende stelden de meeste inbreuken vast. Waarschijnlijk omdat in beide zones enkele lockdownfeestjes werden stilgelegd door de politie.

Korpschef Johan Gheeraert van politiezone Polder, de regio Diksmuide, ziet zelfs een dalende trend: "Zowel de onnodige verplaatsingen, de inbreuken tegen de avondklok, zien we dalen. Hetzelfde geldt voor de bijeenkomsten, de zogeheten lockdownfeestjes, ook die verminderen de laatste weken."

In totaal zijn in West-Vlaanderen sinds het begin van de coronacrisis al 17.907 inbreuken vastgesteld tegen de coronamaatregelen.

Meest gelezen