Coronacijfers zeer goed in Vlaams-Brabant, gouverneur vraagt nog even door te bijten op oudejaarsavond

Gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant vraagt aan de Vlaams-Brabanders om tijdens de overgang van oud naar nieuw nog even door te bijten en de coronaregels te blijven respecteren. Hij zegt dat de coronacijfers in de provincie Vlaams-Brabant de goede richting uitgaan, Vlaams-Brabant behoort zelfs bij de beste leerlingen van de klas.

"Vlaams-Brabant steekt er in positieve zin echt bovenuit",  zegt gouverneur Spooren. "We hebben het laagste aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. We hebben ook de laagste positiviteitsratio (aantal positieve testen op het totaal aantal uitgevoerde testen)." Jan Spooren vraagt de mensen om nog een extra inspanning op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te doen.

De gouverneur wijst erop dat het verboden is om bij de overgang van oud naar nieuw vuurwerk af te steken. "Door vuurwerk te verbieden willen we samenscholingen  en ongevallen vermijden. De ziekenhuizen zijn nu dikwijls al overbelast", zegt Jan Spooren. De gouverneur herinnert er tevens aan dat de nachtklok ook geldt op oudejaarsavond. Na middernacht is het ook dan verboden om nog op straat te lopen.

Meest gelezen