ROBIN UTRECHT

Na acht jaar valt beslissing: 77-jarige vrouw heeft partner dan toch niet vermoord

Een 77-jarige vrouw uit Ukkel moet niet voor het hof van assisen verschijnen voor de moord op haar partner. De vrouw werd er jarenlang van verdacht haar vriend verstikt te hebben en dat te hebben doen lijken op zelfdoding, maar ze wordt nu buiten vervolging gesteld. De vrouw heeft altijd volgehouden niets met de dood van de man te maken te hebben.

Op 11 april 2012 kwam alle hulp voor Jean Heyer te laat. De 77-jarige taxichauffeur op rust was overleden in de woning van zijn vriendin Germaine Q. in Ukkel. Volgens de vrouw had ze hem die avond dood teruggevonden. Maar volgens de wetsdokter overleed de man echter niet aan de gevolgen van verhanging. In 2016 sloot het gerecht de vrouw plots op in de gevangenis op verdenking van moord en zat ze zes weken in voorhechtenis. Nadien werd ze vrijgelaten onder voorwaarden.

Parket gaat niet in beroep

Carine Couquelet, de advocate van Germaine Q., hamerde bij het gerecht op de twijfel en vindt het onwaarschijnlijk dat de vrouw haar partner ombracht. Haar cliënte is amper anderhalve meter groot en weegt nauwelijks 50 kilogram. Terwijl de overleden man 100 kilogram woog. De raadkamer heeft de vrouw nu buiten vervolging gesteld en het parket heeft geen hoger beroep aangetekend tegen die beslissing. De zaak kan nu enkel nog heropend worden wanneer er nieuwe elementen opduiken die toch wijzen op moord.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be.

Meest gelezen