Hoe zal de wereld eruitzien na corona? Ilja Leonard Pfeijffer blikt vooruit in een extra Vranckx & Byloo

Een toemaatje voor eindejaar, waarom niet? Rudi en Vincent serveren in deze extra aflevering van hun podcast het integrale interview dat Vranckx deze zomer had met Ilja Leonard Pfeijffer. De woorden van de auteur zijn vandaag zo mogelijk nog relevanter dan toen: “Het domste dat we zouden kunnen doen, is terugkeren naar de wereld van voor februari”.

Download Vranckx & Byloo op je smartphone:

Deze zomer trok Rudi Vranckx voor zijn documentaire “Een zomer als geen andere” door Europa met een camper, om te onderzoeken hoe de coronacrisis de wereld zou veranderen. Een van zijn haltes was de Italiaanse stad Genua, waar hij de schrijver Ilja Leonard Pfeijffer interviewde. Dat gesprek, waarvan enkele quotes al te zien waren in de televisiereeks, kan je nu integraal beluisteren als podcast.

“Je zou toch hopen dat we ook wat lessen leren uit deze coronacrisis”, zo steekt Pfeijffer van wal. Een klein uurtje lang zoeken hij en Vranckx het antwoord op een hele resem vragen. Hebben de populisten het onderspit moeten delven? Wat is nu het belangrijkst: de volksgezondheid of de economie? Hoe moet het politieke leiderschap van morgen eruit zien? En wat wordt de volgende grote uitdaging voor de mensheid? 

De nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo of stuur jouw ‘message to Rudi’ in via vb@vrt.be.

Meest gelezen