HANS PUT

Lichtwandeling in Beringen stilgelegd omdat er te veel volk komt opdagen

In Beringen is de lichtwandeling op be-MINE gisteravond stilgelegd omdat er te veel volk was. Daardoor kwam de veiligheid in het gedrang. De wandeling wordt zo het slachtoffer van zijn eigen succes. 

Gisteravond om 9 uur is de lichtwandeling op be-MINE in Beringen stilgelegd. "Er was gewoon te veel volk", zegt schepen Werner Janssen (N-VA). "Op een bepaald moment kwamen  er 1.000 deelnemers bij per uur en dat was te veel om het ordelijk te laten verlopen. We hebben nieuwe deelnemers die aankwamen moeten terugsturen. Dan hebben we de mensenmassa gevolgd die al op het parcours was. Overal waar we voorbijkwamen, hebben we het parcours dan afgesloten en de lichten uitgedaan. Dat is op een uur tijd gelukt en is heel ordelijk en veilig verlopen", besluit de schepen.

De lichtwandeling op be-MINE is eigenlijk bedoeld voor mensen uit de buurt. Het is niet de bedoeling dat heel Vlaanderen naar hier afzakt

Schepen Werner Janssen

"We hebben gisteren vastgesteld dat er zelfs mensen uit Antwerpen op de lichtwandeling waren", gaat schepen Janssen verder. "Wij begrijpen dat mensen graag naar buiten willen maar er zullen zeker toch nog andere activiteiten zijn in Vlaanderen? Het is niet de bedoeling dat heel Vlaanderen naar hier afzakt. De lichtwandeling was eigenlijk bedoeld voor mensen uit de buurt", besluit de schepen. 

Lichtwandeling slachtoffer van eigen succes

De lichtwandeling was van bij het begin een succes en er moesten eerder al extra veiligheidmaatregelen worden genomen. Zo werd het traject al aangepast en moeten wandelaars nu ook een mondmasker dragen. Eerder werden de edities op kerstavond en Kerstmis afgelast en ook op oudejaarsavond en op nieuwjaarsdag zijn er geen wandelingen mogelijk. De lichtwandeling duurt normaal gezien tot 3 januari.  

Meest gelezen