Aanslag op vliegveld in Jemen, net wanneer regeringstoestel landt: al 26 doden, regeringsleden in veiligheid gebracht 

Op de luchthaven van de havenstad Aden, in Jemen, is een aanslag gepleegd, net nadat een toestel met de volledige Jemenitische regering aan boord geland was. Er zijn al minstens 26 doden, de Jemenitische regeringsleden zijn in veiligheid gebracht.

Er vielen ook tientallen gewonden bij de aanslag op de luchthaven van Aden. Dat is trouwens ook te zien op (ongeverifieerde) beelden die via de sociale media zijn verspreid  De Jemenitische minister van Informatie tweette meteen dat de premier en de regeringsleden ongedeerd bleven.

Het toestel met de (vernieuwde) Jemenitische regering aan boord kwam terug uit Saudi-Arabië.  Ook de Saoedische ambassadeur in Jemen was trouwens bij de Jemenitische regeringsdelegatie.  Volgens de officiële communicatie van de regering gaat het om "een laffe terroristische aanval  die deel uitmaakt van de oorlog tegen de staat Jemen en zijn bevolking".

De nieuwe Jemenitische regering bestaat uit leden van het vorige kabinet, aangevuld met vertegenwoordigers van separatisten die streven naar zelfstandigheid van het zuiden van Jemen.  Dat kabinet kwam tot stand na een onderhandeling van een jaar in de Saoedische hoofdstad Riyad.  De nieuwe coalitieregering is een alliantie die strijdt tegen de Houthi-rebellen die het noorden van Jemen en de hoofdstad Sanaa controleren.  Die Houthi-rebellen worden dan weer gesteund door Iran, de aartsvijand van Saoedi-Arabië.  De Verenigde Naties proberen al jaren een einde te maken aan het conflict in Jemen.

Bekijk hier beelden van het moment van de aanslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen