Nicolas Maeterlinck

Ook Limburgse politie controleert terugkerende reizigers

De lokale politie zal komend weekend mee controleren of mensen die terugkeren van een reis het Passagier Lokalisatie Formulier correct hebben ingevuld. Dat formulier moet je invullen als je meer dan 48 uur in een rode zone bent geweest. Vooral in grensgemeenten zoals Riemst en Maasmechelen zullen er controles zijn.

Komend weekend zullen er in ons land extra controles zijn op terugkerende reizigers. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aangekondigd. Die controles zullen plaatsvinden in luchthavens en stations maar ook aan de grensovergangen op de weg. Reizigers die terugkeren kunnen ervan uitgaan dat dat ook gebeurt aan de grensovergang op de E314 in Maasmechelen.

De lokale politie zal ook controleren, vooral in de grensgemeenten. "We hebben richtlijnen gekregen", zegt korpschef Dirk Claes van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst. "Mensen die terugkeren van een verblijf van meer 48 uur uit een rode zone moeten het Passagier Lokalisatie Formulier invullen of ingevuld bij zich hebben. Ze hebben ons ook gevraagd om in de buurt van de grens te controleren op mensen die terugkeren." Bij wegcontroles in bijvoorbeeld Riemst zal de politie dat formulier opvragen als mensen van een reis terugkomen en dan zal er gekeken worden of alles in orde is. Wie de regels overtreedt, krijgt meteen een boete.

Meest gelezen