Politie pakt overlastjongeren op in Grimbergen

De politie van Grimbergen heeft actie ondernomen om de  terugkerende problemen met hangjongeren aan te pakken. Het bleek om een grote groep jongeren te gaan, in totaal zijn meer dan  15 coronaboetes  en PV's voor drugsbezit uitgeschreven. De rust lijkt nu teruggekeerd.

De politie van Grimbergen heeft een 15-tal jongeren - vooral minderjarigen - geïdentificeerd die al weken voor overlast zorgen in de buurt van het Prinsenbos en een vijver in het centrum. Er waren de jongste tijd veel klachten van buurtbewoners over knallen van vuurwerk en bommetjes.De jongeren vielen ook voorbijgangers lastig. De politie heeft nu een 15-tal boetes uitgeschreven en een paar jongeren opgepakt. 

Het bleek steeds om dezelfde jongeren te gaan, 15- en 17-jarigen uit Grimbergen zelf. 

Korpschef PZ Grimbergen, Jurgen Braeckmans.

Korpschef Braeckmans koos voor een diverse aanpak: “Je kan hen moeilijk op heterdaad betrappen met die bommetjes of vuurwerk. Dat zijn meestal vermoedens. We hebben wel een 15-tal Covid-pv’s kunnen opstellen. Zo hebben we met behulp van een camera kunnen vaststellen dat ze met een tiental samen op de voetbaltribune zaten. Er zijn ook een aantal bestuurlijke arrestaties gebeurd als ze ons bij aankomst begonnen uit te schelden. We pakken hen dan mee naar het commissariaat en bellen hun ouders. Er zijn ook een paar jongeren met cocaïne op heterdaad betrapt. Hier werd een pv opgesteld en doorgestuurd naar het parket.”

Meest gelezen