Succesvolle vakantie voor kindvriendelijke musea: "Kinderen zijn het wandelen misschien beu"

In het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout en in het Speelgoedmuseum in Mechelen raakten zo goed als alle tickets uitverkocht deze kerstvakantie. "Het was duidelijk dat gezinnen op zoek waren naar zinvolle activiteiten", klinkt het in Turnhout.

De gemeente Turnhout is tevreden met de opkomst in het speelkaartenmuseum: "De kinderen zijn het wandelen misschien beu, het weer is ook iets minder", denkt Ingrid Rombaut van de Stedelijke Musea in Turnhout. "Gezinnen zijn duidelijk op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Dat viel dit jaar echt op. Duidelijker dan andere jaren."

Er werden zelfs nog extra inspanningen gedaan om zoveel mogelijk bezoekers op te vangen: "De workshops die we inrichten, waren heel snel volzet. We hebben dan nog extra momenten voorzien en ook die waren heel snel allemaal gereserveerd.

In Mechelen klinkt in het Speelgoedmuseum een gelijkaardig verhaal: "Bij ons kan elke 5 minuten één gezinsbubbel binnen en zo goed als alle slots zijn gereserveerd tot en met zondag", zegt voorzitter Bart Stroobants. "Dat betekent in coronatijden 300 bezoekers per dag en daar zijn we gezien de omstandigheden heel blij mee."

Wellicht zit de tijdelijke tentoonstelling over de televisiereeks De Fabeltjeskrant daar ook voor iets tussen. Die tentoonstelling ging begin deze maand open, toen de musea weer open mochten na de lockdown.

Meest gelezen