Superfan van Zoo Antwerpen en Planckendael zamelt 11.611 euro in voor de parken

Ronny Mullens, een grote fan van de Antwerpse zoo en Planckendael in Mechelen, heeft bijna 12.000 euro ingezameld om de dierenparken te steunen. Die hebben het financieel heel moeilijk omdat ze gesloten moeten blijven en geen inkomsten meer hebben. Mullens ontwierp digitale kerstkaarten die iedereen mocht gebruiken. In ruil vroeg hij om geld te storten ten voordele van de dierenparken. Vanmiddag ging hij de opbrengst in de zoo in Antwerpen overhandigen.

De dierenparken Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael in Mechelen zijn door de coronacrisis dicht momenteel. Daardoor zijn er zo goed als geen inkomsten meer. Maar de dieren moeten wel elke dag de nodige voeding en verzorging blijven krijgen. "Het kost 900.000 euro om alle dieren van beide parken een jaar lang eten te geven", zegt Amanda Wielemans van Zoo Antwerpen. "Besparen op dierenvoeding gaan we uiteraard nooit doen", zegt Amanda Wielemans van Zoo Antwerpen. "Het dierenwelzijn blijft primeren. Maar het is dus heel moeilijk nu." 

We missen de dieren heel erg. Er zijn nu twee kleine gorillaatjes, die groeien als kool en wij missen dat. Wij zien dat niet. 

Ronny Mullens - fan Zoo Antwerpen en Planckendael

Superfan Ronny Mullens besloot daarom actie te ondernemen: "Ik heb digitale kerstkaarten gemaakt met dieren van de zoo", legt hij uit. "We hebben een Facebookgroep waarop mensen foto's van de dieren posten en iemand vroeg zich af of dat geen idee was. Mensen mochten die kaarten dan gebruiken en in ruil vroeg ik om een geldbedrag te storten op een speciale rekening die ik opende voor de zoo." Dat bracht uiteindelijk bijna 12.000 euro op. Vanmiddag ging hij dat in Antwerpen afgeven. 

"Het is onverhoopt veel geworden, maar tegelijk ook een druppel op een hete plaat", gaat Mullens voort. "Hopelijk komt er nog een helpende hand van de politiek." Want veel mensen missen hun bezoekjes aan de parken: "Er zijn bijvoorbeeld twee kleine gorillaatjes, die groeien als kool en dat missen we, we kunnen hen niet volgen."

Meest gelezen