Bijna één ton vuurwerk in beslag genomen in Koekelberg

Op kerstavond werden twee mensen opgepakt toen ze een grote hoeveelheid verboden vuurwerk vervoerden. Daarna vond de politie bijna één ton vuurwerk in een garagebox in Koekelberg.

Op 24 december 2020 werden twee personen opgepakt terwijl ze een grote hoeveelheid vuurwerk vervoerden. Daarop volgden huiszoekingen op verschillende plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Die leidden tot de ontdekking van een verborgen voorraad in een ondergrondse garagebox in Koekelberg. In de garage werden verschillende kubieke meter vuurwerk ontdekt.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het totale gewicht van het inbeslaggenomen materiaal bedraagt maar liefst 900 kilo. Dit komt overeen met 171,8 kg explosief poeder. De opslagomstandigheden waren niet volgens de wettelijk veilige regels. Onder de in beslag genomen producten waren er zelfs enkele met explosiegevaar. De minste vonk had grote schade kunnen veroorzaken.

De inbeslagname komt bovenop de twee inbeslagnames die in de loop van de voorbije weken werden gedaan. In totaal nam de Politiezone Brussel-West niet minder dan één ton explosieven in beslag.

Meest gelezen