Kelly Coucheir Photography

Wensmuren in Schoten: "Mensen missen mekaar en hebben nood aan iets warms"

In alle wijken van de gemeente Schoten zijn er wensmuren geïnstalleerd waarop mensen wenskaartjes en foto's kunnen hangen of ter plaatse wensen neerschrijven. Het is een alternatief voor de nieuwjaarsreceptie die normaal door de gemeente georganiseerd wordt, maar nu niet kan doorgaan. De wensmuren staan op 4 plaatsen en je kan ze nog gebruiken tot 6 januari.

"Het idee komt van een inwoner die op de facebookpagina van de gemeente suggereerde om een kerstboom te zetten waar iedereen kaartjes in kon hangen." zegt schepen van Communicatie Iefke Hendrickx (N-VA). "Maar omdat de kaartjes uit de boom zouden regenen, hebben we voor wensmuren gekozen," zegt ze. "We merken dat mensen nood hebben aan iets warm omdat ze mekaar missen."

De wensmuren zijn te vinden op volgende locaties: de Markt (onder de bogen), bij het logo van de politie op het Gasketelplein, aan het onspanningslokaal Lariksdreef, en in het dienstencentrum Cogelshof. Je kan je wens ophangen of neerpennen tot en met woensdag 6 januari. Uiteraard kan je ook de wensen gaan bekijken zonder zelf iets te schrijven. 

Meest gelezen