Waregem

Woonzorgcentrum De Meers Waregem kijkt uit naar vaccins: "Bewoners willen normale leven terug"

In de woonzorgcentra in West-Vlaanderen is het met het eindejaar in zicht voor de bewoners wachten tot ze het vaccin krijgen. Vanaf 6 januari worden de eerste bewoners in West-Vlaanderen gevaccineerd. De bewoners van woonzorgcentrum De Meers in Waregem kijken er alvast naar uit.

Veel rusthuisbewoners hebben intussen al een document ondertekend waarin ze toestemmen met een vaccinatie tegen corona, dus ze weten dat het moment nadert. De bezoekregeling is in de tweede golf wel veel soepeler, er mag één iemand op bezoek komen, maar het blijft voor onze oudsten uitkijken naar opnieuw meer vrijheid, vertelt An Herpels van woonzorgcentrum De Meers in Waregem: "Mensen hopen vooral weer meer bezoek te krijgen. Nu vragen we nog om afstand te houden, elkaar niet te knuffelen en kinderen jonger dan 18 mogen nog niet op bezoek komen. Onze mensen willen terug het normale leven en dat gaat dan vooral over hun kinderen en kleinkinderen zien."

De eerste coronavaccins voor West-Vlaanderen komen maandag 4  januari aan in enkele ziekenhuizen. Vandaar zullen ze verdeeld worden naar de woonzorgcentra. Vermoedelijk zal de vaccinatie op 6 januari beginnen.

Meest gelezen