30 jaar Samson en Gert: uniek eerbetoon (in dé iconische huiskamer) vanavond op Eén

2021 start op Eén met een flinke portie nostalgie met de speciale uitzending “30 jaar Samson en Gert”, een uniek eerbetoon aan het onafscheidelijke duo dat 30 jaar lang een begrip was voor meerdere generaties in Vlaanderen en Nederland. Voor de show werd het oorspronkelijke decor nagebouwd, en komen tal van bekende gasten hun herinneringen ophalen en hun jeugdsentiment delen. Bovendien krijgen verschillende van de allermooiste Samsonliedjes een heel originele remake, dankzij tal van artiesten.

Samson & Gert zijn niets minder dan een iconisch televisieduo. De hond en zijn baasje verschenen voor het eerst in de ether in 1990, op het toenmalige TV1. Sindsdien is het onafscheidelijke duo uitgegroeid tot een begrip voor meerdere generaties in Vlaanderen en Nederland.

In 2020 vierden ze hun dertigste verjaardag en gaf Gert de fakkel door aan zijn dochter Marie, die sinds september het nieuwe baasje van Samson is. En ook zoon Viktor is achter de schermen bij die vernieuwingsoperatie betrokken, als scenarist van de nieuwe "Samson en Marie"-afleveringen. In de special “30 jaar Samson & Gert”, wordt dus tegelijk de verjaardag van een iconisch televisieprogramma gevierd én het afscheid van oerbaasje Gert gevierd. 

Bekijk hier al een fragment uit "30 jaar Samson & Gert": wie weet er het meest over Vlaanderens bekendste hond? (en lees voort onder de video)

Gert Verhulst had afgelopen april eigenlijk al afscheid moeten nemen van z’n hond, maar corona verstoorde de plannen. Intussen rijdt de bobtail dus al een tijdje met dochter Marie rond in een campingbus, maar Gert moest nog altijd officieel afscheid nemen. De televisieshow “30 jaar Samson & Gert” stond dan ook oorspronkelijk gepland in april, na een reeks afscheidsshows waarin Marie dan weer officieel zou worden voorgesteld als nieuwe baasje van Samson.

Siska Schoeters is de gastvrouw van "30 jaar Samson & Gert".

Decor nagebouwd

Het decorteam van de VRT heeft voor de gelegenheid de oorspronkelijke woonkamer van Samson & Gert exact nagebouwd, zonder dat Gert dat wist. Siska Schoeters ontvangt er de vaste cast van "Samson & Gert" (kapper Alberto Vermicilli, de Burgemeester, ...) en praat samen met Gert over die dertig jaar televisiegeschiedenis aan de hand van filmpjes, archieffragmenten, een quiz en een heleboel verrassingen.

Wat ik hier heb mogen meemaken, is buitengewoon. Dank u wel!

Gert Verhulst

Het wordt een heerlijk ontspannende mix van nostalgie, humor, entertainment en ontroering. En daar was Gert Verhulst meer dan blij mee: "We zijn in Vlaanderen niet zo goed in het eren en het lof betuigen aan mensen, maar wat ik hier heb mogen meemaken, is buitengewoon. Dank u wel!"

Ik moest kloppen, want...

Er wordt uiteraard ook af en toe op de deur geklopt, want de bel doet het nog altijd niet aan de woning van Samson en Gert. En aan die deur kloppen - tot grote verrassing van Gert, - de meest diverse gasten. Zo komen onder meer Evi Hanssen, Viktor Verhulst, Marie Verhulst, James Cooke, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Julie Vermeire, Rik Verheye, Soe Nsuki, Jacques Vermeire en vele anderen langs.

"Gert Late Night"-collega James Cooke is ook van de partij.

Bekende fans zoals Michèle Cuvelier, William Boeva, Annelien Coorevits, Kim Van Oncen en Conner Rousseau halen herinneringen op aan hun kindertijd en de rol die Samson & Gert daarin speelde.

Vaste acteurs Walter Baele, Walter De Donder en Koen Crucke vertellen dan weer over de onverwacht grote impact die ze hadden op hele generaties, de anekdotes achter de schermen en de magie van het samenwerken met Gert.

Gert en Viktor Verhulst, toen en nu.

Er worden niet enkel herinneringen opgehaald, er is ook muziek: Niels Destadsbader brengt een ode aan Gert, er is een heuse Samsonmedley met verschillende zangers en dansers, Regi maakt een remix en videoclip van een Samsonklassieker, en Jonas Van Geel en Jelle Cleymans brengen een special guest mee en ontroeren Gert met een bewerking van één van de allermooiste Samsonliedjes.

"30 Jaar Samson & Gert": zaterdag 2 januari om 20.40 uur op Eén en via VRT NU. Op zondag 3 januari om 11.00 uur wordt de special heruitgezonden op Eén.

Meest gelezen