Alternatief voor nieuwjaarszingen in Vorselaar groot succes: "Ik heb nu een nieuwe snoepvoorraad"

Het alternatief voor het traditionele nieuwjaarszingen in het Neteland is een groot succes geworden. Omdat het huis-aan-huis zingen dit jaar niet mag door corona, konden de kinderen dan maar online een filmpje van hun gezangen opsturen naar de gemeenten in ruil voor een zak snoep. Vandaag werden de snoepzakjes uitgedeeld, tot groot genoegen van de kinderen. 

Begin december werd beslist dat het nieuwjaarszingen in de provincie Antwerpen verboden werd door het coronavirus. In plaats van het traditionele nieuwjaarszingen, konden de inwoners van het Neteland nu een filmpje insturen. In ruil kregen ze dan een pakketje met koeken en snoep. En daar is de 9-jarige Fien uit Vorselaar heel blij mee: "Wij hebben een filmpje doorgestuurd van een zelfgemaakt liedje. Ik vond het super jammer dat ik niet met mijn vrienden kon nieuwjaarszingen, maar we hebben nu toch een volledig nieuwe snoepvoorraad", lacht Fien.

De actie werd georganiseerd in vijf gemeenten: Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout, Herentals en Olen. "Het traditionele zingen leeft heel sterk in onze regio", vertelt schepen van vrije tijd Kobe Vercauteren. "We wilden toch een alternatief aanbieden, dus hebben we een online actie op poten gezet. Heel wat vrijwilligers zijn op pad gegaan om de zakjes uit te delen. Onder meer de lokale speelpleinwerking heeft meegeholpen." 

1.200 deelnemers

In totaal stuurden bijna 1.200 kinderen hun nieuwsjaarswens in, verspreid over Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar. Vandaag werden de snoepzakjes uitgedeeld. "Andere jaren zingen de kinderen heel wat geld en snoep bij elkaar. De zakjes die wij uitdelen zijn een stuk kleiner, maar dankzij de lokale handelaars zitten er toch heel wat lekkernijen in het zakje", zegt schepen Vercauteren.

Meest gelezen