"Black" van Pearl Jam opnieuw op eerste plek in De Tijdloze van Studio Brussel, Fleetwood Mac voor het eerst in top drie

Voor het zesde jaar op rij staat het nummer "Black" van Pearl Jam op de eerste plaats in De Tijdloze, de lijst van de 100 meest tijdloze platen die de luisteraars van Studio Brussel elk jaar kiezen. "The Chain" van Fleetwood Mac staat - voor het eerst - op nummer twee. Queen vervolledigt met "Bohemian Rhapsody" de top drie.

Naast "The Chain" staat Fleetwood Mac met nóg drie nummers in De Tijdloze 100: "Dreams" (dat 14 plaatsen stijgt), "Go Your Own Way" en "Everywhere". Ook voor Eddie Vedder is 2020 geen slecht jaar: naast de eerste plaats met "Black" van z’n band Pearl Jam komt hij met "Society" voor het eerst solo de top tien binnen.    

Enkele weetjes over De Tijdloze 2020

 • Hoogste nieuwkomer is het elf minuten durende ‘Thinking Of A Place’ van The War On Drugs op 45. 
 • Ook ‘Sonne’ van Rammstein (86), ‘R U Mine?’ van Arctic Monkeys (90), ‘Hallelujah’ van Jeff Buckley (93), ‘Toxicity’ van System Of A Down (95) en ‘Don’t Stop Believing’ van Journey (98) zijn nieuw in de lijst.
 • De sterkste stijger is ‘Papillon’ van Editors, dat 28 plaatsen vooruitgaat.
 • De sterkste daler is dan weer ‘The Pretender’ van Foo Fighters.
 • Er staan 5 Belgen in de lijst: tweemaal dEUS ('Instant Street' en 'Suds and Soda'), Gorki ('Mia' op 4), Red Zebra ('I Can’t Live in a Living Room'), Push ('Universal Nation') en Goose ('Synrise')      

De top 10 van De Tijdloze 100:

 1. "Black" - Pearl Jam
 2. "The Chain" - Fleetwood Mac
 3. "Bohemian Rhapsody" - Queen
 4. "Mia" - Gorki
 5. "Wish You Were Here" - Pink Floyd
 6. "Society" - Eddie Vedder
 7. "Sultans of Swing" - Dire Straits
 8. "Smells Like Teen Spirit" - Nirvana
 9. "Shine On You Crazy Diamond" - Pink Floyd
 10. "A Forest" - The Cure

De volledige lijst vind je op de website van Studio Brussel

Meest gelezen