Brusselse brandweer vraagt respect op oudjaar: "Laat ons gewoon ons werk doen"

De brandweer van Brussel doet op sociale media een oproep om respect te tonen voor de hulpdiensten met oudjaar. De voorbije jaarwisselingen was het soms onrustig in Brussel en werd de brandweer gehinderd en zelfs bekogeld.

Tijdens de oudejaarsnacht vorig jaar was het onrustig in Brussel. Er werden voetzoekers gegooid, vuilnisbakken in brand gestoken en de brandweer werd bekogeld. Tweehonderd mensen werden toen opgepakt. Omdat er ook het jaar ervoor rellen waren, werd de brandweer in sommige wijken begeleid door de politie. Dat zal ook dit jaar zo zijn. 

"We hebben verbindingsofficieren van brandweer en medische diensten voorzien in de centrale commandopost van Brussel. Er is één centrale commandopost voor de zes Brusselse politiezones, die werken met oudjaar samen. We volgen daar de situatie op de voet en als er incidenten zijn, kunnen wij een beroep doen op de politie", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. 

Wij zijn er om te helpen, dus laat ons ons werk doen
Walter Derieuw, woordvoerder brandweer Brussel

De brandweer van Brussel roept ook op om respect te tonen voor de hulpdiensten met oudjaar. "Wij zouden graag een beroep doen op de burgerzin van de mensen, zeker nu in tijden van corona. Leef de avondklok na, leef de coronamaatregelen na en denk erover na: wij zijn daar om de mensen te helpen, dus we zouden graag in alle rust en veiligheid kunnen werken", aldus Derieuw. 

Op facebook postte de Brussels brandweer onderstaand bericht:

Meest gelezen