ROBIN UTRECHT

Volgende week eerste coronavaccinaties in 3 Limburgse woonzorgcentra: “Het is een grote opluchting”

De eerste woonzorgcentra waar eind volgende week gestart wordt met de coronavaccinaties zijn bekend. Het gaat om Triamant in Velm (Sint-Truiden), Immaculata in Pelt en Melderthof in Lummen. Voor de directie van WZC Immaculata is de vaccinatie alvast een opluchting.

Volgende week wordt er gestart met de vaccinatie van de bewoners in 3 Limburgse woonzorgcentra. Directeur Roel Eerlingen van Integro, die onder andere het woonzorgcentrum Immaculata in Pelt uitbaat, is erg blij met de start ervan. “Elke uitbraak in een woonzorgcentrum voelt aan als een zwaard dat boven je hoofd hangt. Door het vaccin zijn we daar eindelijk vanaf”, aldus de directeur. “We hopen nu wel dat we tot dan geen uitbraak meer zullen hebben in het rusthuis. Want als we de besmettingen niet onder controle zouden hebben, wordt de vaccinatie uitgesteld.”

Voorbereiding

Intussen wordt alles bij Immaculata in gereedheid gebracht voor het grote moment. Roel Eerlingen: “We hebben een draaiboek gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid waarin staat wat we allemaal nodig hebben. Zo moeten we bijvoorbeeld een koelkast en een reservekoelkast voorzien, want het vaccin wordt bewaard op een heel lage temperatur en daarna op koelkasttemperatuur. We gaan ons daar nu op voorbereiden.”

De kans op een nieuwe corona-uitbraak wordt nu heel klein

Roel Eerlingen, directeur Integro

In het WZC Immaculata heeft nog geen enkele bewoner laten weten dat hij of zij geen vaccin wil tegen COVID-19. “Er is een grote bereidheid om te vaccineren. Maar zelfs na een vaccinatie zijn we nog niet af van de coronamaatregelen zoals het mondmasker, afstand houden en ontsmetten”, laat Roel Eerlingen weten. “Maar de kans dat er nog een uitbraak komt onder de bewoners is dan erg klein. En dat is een grote opluchting.”

Meest gelezen