Videospeler inladen...

Na drukte van afgelopen week: Hoge Venen dit weekend dicht voor toeristen, Baraque de Fraiture nu al afgesloten 

Vanaf vrijdag tot en met zondag worden de Hoge Venen afgesloten voor toeristisch autoverkeer tussen 8 uur en 17 uur. Alle parkings rondom het natuurgebied worden er gesloten en de drie belangrijkste toegangswegen gaan dicht. Mobilhomes mogen er ook niet overnachten langs de kant van de weg. Ook het domein van de Baraque de Fraiture is alvast tot en met maandag afgesloten voor toeristen.

De gouverneur van Luik  Hervé Jamar neemt de maatregelen om een toevloed aan toeristen in de Hoge Venen te vermijden. Vorig weekend ontstond er nog  chaos op de wegen rond de Hoge Venen omdat er te veel toeristen met de auto naartoe waren gekomen, ook al had de politie opgeroepen om niet te komen.

De maatregel dient ook om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er waren afgelopen dagen te veel wandelaars in het gebied, zodat de afstand niet meer kon bewaard worden. Daarom worden toeristen er dit weekend geweerd.

De drie belangrijkste toegangswegen de N68, de N67 en de N676 worden dit weekend afgesloten. Het zal dus onmogelijk zijn om zich op de Hoge Venen met de auto te verplaatsen, behalve voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer. 

"Kom niet dit weekend"

“Kom niet naar de Hoge Venen”, roept provinciegouverneur van Luik Hervé Jamar de mensen op. “Het is een prachtig natuurgebied, maar kom er later eens naartoe. Er is nu een zone ontoegankelijk en het heeft geen zin om er toch te proberen geraken. Het heeft geen zin om risico’s te nemen voor zichzelf of de familie. We hebben vorige week vastgesteld dat bijvoorbeeld de ziekenwagens geen toegang hadden tot plaatsen waar mensen breuken hadden opgelopen.”

Ook afgelopen weekend was het erg druk op de Hoge Venen. Bekijk hier de reportage van zondag. 

Videospeler inladen...

Ook het Crisiscentrum roept via Twitter op om niet naar de Hoge Venen te trekken dit weekend, maar rustigere plaatsen op te zoeken.

Lees verder onder de tweet.

Wie voor komend weekend een vakantiehuis in de Hoge Venen heeft geboekt, kan er wel nog naartoe. De vakantiewoningen liggen buiten de afgesloten perimeter.

Ook de toeristen die er al zijn, kunnen hun vakantie verder zetten. Die toeristen kunnen gaan wandelen in het natuurgebied, maar ze kunnen dus niet met de auto naar de parkings in de buurt, ze moeten er te voet naartoe.

Baraque de Fraiture

De skipiste op de Baraque de Fraiture in de provincie Luxemburg en de omliggende dorpen Regné, Bihain en Petites-Tailles zijn vanaf vandaag afgesloten voor toeristen. De afgelopen dagen werd het gebied overspoeld door wandelaars die geen maskers droegen en ook de afstandsregels niet respecteerden. 

Daarom heeft de gouverneur van de provincie Luxemburg samen met de lokale politie beslist om het gebied af te sluiten, minstens tot en met maandag.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal"":

Videospeler inladen...

Meest gelezen