"Nooit zoveel takeaway en delivery gedaan maar toch was het een verloren jaar", zegt Peppe Giacomazza uit Genk

Heel veel horecazaken moesten afgelopen jaar dicht. Financieel maar ook mentaal weegt dat zwaar. Dat kan ook de Genkse chef-kok Peppe Giacomazza bevestigen. "We hebben ons aangepast maar als we in de lente niet open kunnen, hebben we een groot probleem", zegt hij. 

"De eerste lockdown was echt heel zwaar", zegt Peppe Giacomazza uit Genk. "Maar ik ben echt op dag 1 gestart met "delivery", met aan huis bezorgen. Ik koos iedere dag een andere route en daar brachten we dan onze bestellingen rond, tot aan de kust zelfs. Maar toch kan je zeggen dat het een verloren jaar was. Als we in april niet kunnen openen, dan hebben we echt een groot probleem."

Ik heb een nachtje doorgedaan om de gerechten te bereiden die we vandaag overal in het land bezorgen

Peppe Giacomazza, chef-kok van La Botte in Genk

"Vannacht hebben we alle takeawaygerechten klaargemaakt die we vandaag bezorgen. Vanochtend om 6 uur is ons eerste bestelbusje vertrokken. Daarna zijn er nog twee gevolgd. Vandaag sta ik ook nog de hele dag in de keuken om de menu's voor La Botte klaar te maken. Die komen mensen vanaf 11 uur afhalen."

We hebben na nieuwjaar enkele dagen vrij. Dat is nodig want die coronalockdown heeft er ook bij ons goed ingehakt

"We moeten moed houden maar het is moeilijk, ook voor mijn collega's", zegt Peppe. "Ik hoop voor mij en voor hen dat we snel weer open kunnen. Want ook de sfeer is nu anders. We zien onze klanten niet meer, dat mis je. En als je een klant ziet, mag je die niet begroeten zoals je dat gewoon bent. Daar heb ik echt moeite mee", besluit Peppe.

Meest gelezen