Leuven vanaf morgen een jaar lang de Europese Sportstad

Leuven is volgend jaar een volledig jaar de Europese Sportstad. Er zijn dan ook heel wat sportevenementen gepland in het komende jaar.

Er staat heel wat sport op het programma in 2021 in Leuven. Daarom wil ook de stad zoveel mogelijk Leuvenaars aan het bewegen krijgen, zegt schepen van sport Johan Geleyns (CD&V): “Nu doet 54 procent minstens een keer sport en dat is een heel mooi cijfer. Wij hopen dat 2021 daar echt een boost in kan zijn en dat we daar heel wat percenten kunnen bij aanbreien.”

Hoe meer je aan sport doet, hoe beter voor het lichaam en geest

Johan Geleyns, schepen van sport Leuven

“Er is volgend jaar een aaneenschakeling van diverse activiteiten waar wij de Leuvenaren vooral via sociale media gaan triggeren om mee te doen, met de hashtag team Leuven. Want, hoe meer je aan sport doet, hoe beter voor het lichaam en geest”, zegt Geleyns.

Sportevenementen die volgend jaar in Leuven doorgaan zijn onder meer: De Brabantse Pijl, de Leuven Night Run, de Eindejaarscorrida, het Belgisch kampioenschap schermen en cheerleading, en uiteraard ook het wereldkampioenschap wielrennen

Meest gelezen