Drankenhandels hebben het drukker: jenever populair voor tijdens wandelingen

Nu we vanavond feesten in onze eigen bubbel en niet meer de baan op moeten, halen mensen blijkbaar meer alcoholische dranken in huis. Dat merken ze ook bij de vestigingen van drankenhal Prik en Tik en bij Licata, een groothandel in wijnen in Diepenbeek.  

De voorbije maanden was het in de vestigingen van drankenhal Prik en Tik drukker dan anders. "Mensen kopen vooral dingen voor thuis, kleinere flesjes en fruitjenevers", zegt Jan Dalemans, voorzitter van Prik en Tik in België. Er wordt echt opvallend meer jenever verkocht, om bijvoorbeeld in de tuin met vrienden te drinken of om mee te nemen tijdens een wandeling."

"Opvallend was zeker ook hoe onze verkoop online plots toenam", gaat Dalemans verder. "Via de website van onze 125 vestigingen is er afgelopen jaar drie tot vier keer meer verkocht dan andere jaren."

Wij zijn ongeveer veertig procent van onze omzet kwijtgeraakt doordat de horeca dicht moest. Gelukkig vonden opvallend meer particulieren de weg naar onze website

Laurent Licata van wijnhandel Licata

"Momenteel is ons cliënteel heel divers", zegt Laurent Licata van wijnhandel Licata in Diepenbeek. "Veertig procent van onze omzet komt uit de horeca maar doordat die dicht moest, viel dat grotendeels weg. We verkopen gelukkig ook nog aan groothandels en retail. Er zijn wel opvallend meer particulieren die bij ons komen kopen het afgelopen jaar. Dat was heel opvallend. We hebben al 17 jaar een echte webshop die intussen goed bekend is.  Onze omzet via online verkoop is het afgelopen jaar dan ook verdubbeld. Daarom hebben we onze fysieke winkel tussen de twee lockdowns ook niet opnieuw open gedaan."

"Als we nu allemaal de regels blijven respecteren, kunnen we binnenkort met zijn allen weer op restaurant. Want we zijn echte Bourgondiërs die houden van lekker eten en drinken", gaat Licata verder. "Desnoods bestellen we het online om thuis lekker te genieten."

Meest gelezen