Oost-Vlaamse woonzorgcentra die als eerste coronavaccin krijgen bekend: “Dit gaat rust brengen bij de bewoners én het personeel”

Volgende week krijgen 1.700 rusthuisbewoners uit onze provincie het coronavaccin. Woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter bijt woensdag de spits af. Daarna volgen er centra in Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Wetteren en Brakel. 

Woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter krijgt woensdag van het Universitair Ziekenhuis van Gent vaccins voor 380 bewoners. De dag erna levert AZ Sint-Blasius in Dendermonde een lading vaccins aan wzc Sint-Jozef in Sint-Gillis-Waas om 205 bewoners te vaccineren. Vrijdag krijgt wzc Sint-Jozef in Wetteren 145 vaccins van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Vrijdag worden ook nog de bewoners van Huize Den Dries in Sint-Niklaas en de bewoners van het Sint-Franciscustehuis in Brakel gevaccineerd. 

Zaterdag zijn de bewoners van woonzorgcentrum De Meander in Zele aan de beurt. Ook Overbeke in Wetteren en Hof Ter Linde in Evergem krijgen dan een vaccin. Zondag krijgen de 100 bewoners van wzc Sint-Pieter in Lochristi hun coronavaccin. Wie de volgende in de rij zijn, is nog afwachten. 

Opluchting

“We zijn blij dat we bij de eerste zijn”, reageert Filip Audenaert, directeur van wzc Sint-Jozef in Wetteren, opgelucht. “We hebben een zware eerste golf gehad. We hebben gelukkig geen tweede uitbraak gehad, en zijn dan ook heel blij dat we bij de eerste zijn die gevaccineerd worden. Het gaat voor onze medewerkers en voor onze bewoners heel veel rust met zich meebrengen. Het is een hectisch jaar geweest.”

Goed voorbereid

“We hebben al een vaccinatieteam samengesteld”, geeft Audenaert nog mee. “We krijgen ook ondersteuning van Zorgsaam, dat is een groep van 13 rustoorden. Daarnaast hebben we het draaiboek van onze koepel, Icuro, ook goed opgevolgd. We zijn er klaar voor!”

Meest gelezen