AZ Groeninge

Patiënten AZ Groeninge kunnen zelf bloeddruk en temperatuur meten

Op de spoeddienst van het AZ Groeninge in Kortrijk kan je als patiënt voortaan met een zelfscanner zelf je bloeddruk en temperatuur meten. Op die manier kan het personeel zich bezighouden met belangrijkere taken.

De zelfscanner scant naast je temperatuur en bloeddruk ook je zuurstofgehalte en gewicht in.  "Wanneer je toekomt op onze afdeling zal een verpleegkundige inschatten of je in staat bent om het zelf te doen", zegt woordvoerder Stefaan Lammertyn.  

Aan de hand van je identiteitskaart komen al die gegevens automatisch in je medisch dossier terecht. "Het nieuwe systeem heeft een enorm voordeel", vervolgt Lammertyn, "De scanner zorgt ervoor dat ons personeel minder werk heeft. We kunnen zo sneller werken en onze aandacht meer verdelen over de patiënten. Zo is er meer tijd voor een persoonlijk gesprek of andere medische zorgen." 

Meest gelezen