Politieachtervolging eindigt tegen muur van woning in Zemst

Een politieachtervolging die was begonnen in Nederland, is gisteravond geëindigd in Zemst. De bestuurder kon zich nog even verstoppen in een naburige tuin, maar is kort nadien toch opgepakt. 

De Antwerpse wegpolitie had de achtervolging ingezet op een auto met Nederlandse nummerplaat. Die was in de voormiddag betrokken bij een carjacking in Nederland. De auto reed via de E19 richting Brussel, daar nam hij de afrit Mechelen-Zuid. “Daar is het voertuig voor de eerste keer gecrasht”, zegt Filip Van Steenbergen van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst). “De auto kon dan via de Brusselsesteenweg doorrijden naar het dorpscentrum van Zemst, daar heeft hij gekozen voor een zijweg en is opnieuw tot stilstand gekomen tegen een muur in de Jacob Jordaenslaan.”

De bestuurder van de wagen, een man, ging daarna te voet op de vlucht. De politie kwam massaal ter plaatse, ook een speurhond werd ingezet. Uiteindelijk werd de man teruggevonden in een tuin van een aanpalende woning. Over zijn identiteit is nog niets geweten. 

Zware crash

De crash tegen de muur van een huis moet immens geweest zijn want de straat lag bezaaid met brokstukken. Ook voor de bewoonster van het huis, een vrouw van 92 jaar, was het schrikken. “Mijn moeder heeft me meteen gebeld”, zegt haar zoon. “Ze woont hier alleen, je kan begrijpen dat dat nogal schrikken is als zoiets gebeurt. Er is heel wat schade aan het huis, maar gelukkig zijn er geen structurele delen geraakt.”

Meest gelezen