Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Samuel Little, de meest actieve seriemoordenaar van de VS, is dood

Samuel Little is op tachtigjarige leeftijd gestorven. Hij bekende de moorden op 93 Amerikaanse vrouwen tussen 1970 en 2005, en was daarmee de meest actieve seriemoordenaar in de geschiedenis van de VS. Little lag in het ziekenhuis in Californië, waar hij ook een levenslange celstraf uitzat.

In 2014 werd Samuel Little veroordeeld voor de moord op drie vrouwen. Daarvoor kreeg hij drie keer levenslang: een straf die hij uitzat in de gevangenis in Los Angeles, Californië. De FBI plaatste hem daarna onder een speciaal programma om zware criminelen te analyseren. Little werd gelinkt aan nog een aantal andere moordzaken, maar bekende daarover niets.

Tot hij in 2018 toch ineens begon te praten. Hij bekende de moord op in totaal 93 vrouwen van over de hele VS. Dat aantal leverde hem de gruwelijke titel van meest actieve seriemoordenaar in de geschiedenis van de Verenigde Staten op.

Zijn slachtoffers waren bijna allemaal kwetsbare zwarte vrouwen, die in de prostitutie zaten of verslaafd waren aan drugs. Little, een voormalig bokser, sloeg zijn slachtoffers eerst bewusteloos en wurgde hen daarna. Daarom leek het vaak niet alsof de slachtoffers vermoord waren, maar gingen speurders ervan uit dat ze gestorven waren door een overdosis of een ongeluk.

De FBI beschouwde al zijn bekentenissen als geloofwaardig en meldde in 2019 dat er al 50 bevestigd waren door verder onderzoek. Little was 80 en in slechte gezondheid. Hij overleed gisteren in het ziekenhuis, de exacte oorzaak van zijn dood is niet bekend.

Bekijk hieronder een archiefvideo uit 2019, naar aanleiding van de bevestiging van de FBI dat hij al zeker 50 mensen heeft vermoord.

Videospeler inladen...

Meest gelezen