Urenlange gijzeling in gevangenis Merksplas afgelopen

In de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zijn drie celgenoten urenlang gegijzeld. De man stelde bepaalde eisen waarop de directie niet wenste in te gaan. Rond de middag viel de federale politie zijn cel binnen. Daarbij raakte de gijzelnemer lichtgewond. Zijn drie celgenoten bleven ongedeerd.

Iets over negen vanochtend barricadeerde een 49-jarige gedetineerde de deur van zijn cel, zodat zijn drie celgenoten niet weg konden. De man stelde bepaalde eisen waarop de directie niet wilde ingaan. Over welke eisen het gaat, wil het parket niet communiceren.

Er werd een hele voormiddag op de man ingepraat maar toen dat niets uithaalde, vielen de speciale eenheden van de federale politie zijn cel binnen. Tijdens die schermutseling raakte de gijzelnemer lichtgewond. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn drie celgenoten bleven ongedeerd maar waren wel zwaar onder de indruk. "Hij heeft hen op geen enkel moment fysiek bedreigd", aldus Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. De man is verhoord en verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter. 

Meest gelezen