Wensen voor 2021: "Een goede gezondheid, dat we meer vrijheid krijgen en dat Genk kampioen wordt"

We hebben veel moeten missen het afgelopen jaar, dus we hebben ook wel wat wensen voor volgend jaar. Radio 2 ging op pad in de provincie en vroeg aan de Limburgers wat die wensen zijn voor het nieuwe jaar.

"Ik wens op de eerste plaats een goede gezondheid", zegt een oudere man uit Genk. "En dat ik opnieuw kan gaan zwemmen. Want doordat de zwembaden dicht moesten, heb ik mijn vrienden al een hele tijd niet meer gezien. En dat ik nog eens met mijn mobilhome op pad kan, dat wens ik ook."

"Mensen hebben sociaal contact nodig om ook mentaal gezond te zijn", zegt een vrouw uit Dilsen-Stokkem. "Mijn man en ik zijn gezond gebleven afgelopen jaar maar we hopen in 2021 toch een beetje positiever in het leven te kunnen staan en ook weer mensen te kunnen ontmoeten. Ik ben bijvoorbeeld lid van Femma maar wij zien elkaar niet meer. Dat is echt een gemis."

Dat Genk kampioen wordt en dat mijn kinderen weer kunnen genieten van Pukkelpop

inwoner van Genk

"Dat we zo snel mogelijk af zijn van die vervelende coronaproblematiek, dat wens ik", zegt een andere man uit Genk. "Verder wens ik voor alle Genkenaren dat KRC Genk dit seizoen kampioen wordt en dat mijn kinderen deze zomer weer kunnen genieten van Pukkelpop. En natuurlijk een goede gezondheid."

"Ik hoop dat we opnieuw een jaar met veel kansen voor jongeren krijgen", zegt een scoutsleider. "En dat we ook weer met de hele groep op kamp kunnen gaan. We hebben afgelopen jaar veel alternatieven bedacht en dat is ook wel gelukt maar momenteel ligt alles stil. Zelf studeer ik aan de hogeschool. Het zou fijn zijn om daar weer fysiek les te kunnen volgen. Praktisch zou dat alles veel makkelijker maken. En de examens komen eraan. Dat die goed gaan, dat wens ik ook", lacht de Genkenaar. 

Meest gelezen