ROBIN UTRECHT

Woonzorgcentra Sint-Jozef Kortrijk en Zonnewende Meulebeke krijgen eerste vaccins in West-Vlaanderen

Op woensdag 6 januari krijgen de eerste West-Vlaamse bewoners van woonzorgcentra een coronavaccin. Het gaat om de woonzorgcentra Sint-Jozef in Kortrijk en De Zonnewende in Meulebeke. Later die week volgen nog 11 West-Vlaamse woonzorgcentra.

De eer van de eerste coronavaccins is voor Kortrijk en Meulebeke, op woensdag 6 januari. Het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk krijgt 135 vaccins, De Zonnewende in Meulebeke krijgt er 215.

Directeur Kris Vermael van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk: "We zijn tevreden dat onze bewoners vanaf woensdag beschermd zullen zijn tegen het virus. In de 2de golf hebben we veel zieken gehad. En dat heeft voor veel leed gezorgd bij de bewoners en hun familie en ook bij ons personeel. Alle bewoners zijn intussen geïnformeerd over de inspuiting. We hebben hun huisarts ook verwittigd. Onze eigen dokter zal aanwezig zijn met een noodkoffer voor eventuele allergische reacties. We hebben koelkasten met temperatuurcontrole om de vaccins te ontvangen."

215 vaccins voor De Zonnewende

Directeur Mieke Van Acker van De Zonnewende in Meulebeke: "We zijn heel blij dat we bij de eerste 2 West-Vlaamse woonzorgcentra zijn voor de vaccinatie. We hebben ernaar uitgekeken want het is een moeilijke periode geweest. Nu kunnen we de angst en onzekerheid wegnemen. We hebben 2 kleine uitbraken gehad die we gelukkig redelijk snel de kop hebben kunnen indrukken. De vaccins zullen geleverd worden vanuit het AZ Delta in Roeselare. We hebben genoeg verpleegkundigen om de spuitjes te geven. Die zijn bestemd voor onze 155 bewoners en ook voor de 60 mensen van onze aanpalende assistentiewoningen."

Later volgende week volgen nog West-Vlaamse woonzorgcentra:

 • Sint-Monica in Oostende (7 januari)
 • De Pottelberg in Kortrijk (7 januari)
 • Huize Zonnelied in Ieper (7 januari)
 • Sint-Jozef in Zonnebeke (8 januari)
 • Sint-Augustinus in Torhout (8 januari)
 • Sint-Jozef in Wevelgem (8 januari)
 • Sint-Anna in Veurne (9 januari)
 • De Plataan in Izegem (9 januari)
 • Zilvervogel in Rekkem (9 januari)
 • Zeemanshuis Godtschalck in Oostende (10 januari)
 • De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle (10 januari)

Meest gelezen