Woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt vaccineert als tweede in provincie Antwerpen

Het woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt zal op donderdag 7 januari als tweede in de provincie Antwerpen het coronavaccin kunnen toedienen aan haar bewoners. Dat blijkt uit een planning voor de verdere verdeling van de vaccins, die vandaag bekend werd gemaakt. "De bewoners zijn ontzettend opgelucht", zegt Renilde verhoeven directeur zorg van het woonzorgcentrum. 

In het woonzorgcentrum Sint-Barbara krijgen de bewoners donderdag 7 januari hun coronavaccin. "Eerst zullen de 206 bewoners ingeënt worden. Ook de 82 inwoners van de assistentiewoningen aan het woonzorgcentrum krijgen een vaccin. Wanneer het personeel juist volgt, weten we nog niet", zegt Renilde Verhoeven van Sint-Barbara.

De bewoners zeiden dat het vaccin hun nieuwjaarswens is

Rendilde Verhoeven, directeur zorg Sint-Barbara

In het voorjaar brak het coronavirus nog uit in het woonzorgcentrum. Iedereen is dus erg opgelucht dat het vaccin er aankomt. "Toen we aan de bewoners vroegen wat ze wensten voor het nieuwe jaar, kregen we als antwoord "het vaccin". We zijn enorm blij dat we vandaag dus goed nieuws hebben gekregen. De bewoners willen dat het coronavirus zo snel mogelijk weggaat, zodat ze weer bezoek kunnen ontvangen."

Ondanks de vaccinaties, blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn. "We moeten zeker nog voorzichtig blijven en zijn er nog niet helemaal uit hoe we dat gaan aanpakken. Er wordt sowieso nu al gezegd dat de veiligheidsmaatregelen behouden zullen worden. We gaan kijken wat er mogelijk is", zegt Verhoeven.

Welke Antwerpse woonzorgcentra komen volgende week aan de beurt?

In de provincie Antwerpen komen volgende week naast het woonzorgcentrum in Herselt nog 7 andere centra aan de beurt. Op 8 januari volgen Lindelo in Lille, Immaculata in Edegem en Onze-Lieve-Vrouw in Bornem. Op 9 januari krijgen De witte Bergen in Kasterlee, Sint-Lodewijk in Schilde, Ter Schelde in Puurs-Sint-Amandsberg en Battenbroek in Mechelen hun vaccins.

In de eerste week van de grote vaccinatiecampagne zal elk ziekenhuis per dag aan 1 woonzorgcentrum vaccins leveren. Vanaf 11 januari zal het tempo opgedreven worden. De Vlaamse overheid start ook op 4 januari met een bredere informatiecampagne over vaccinatie. Meer info daarover kan je vinden op de site van "Laat je vaccineren." 

Meest gelezen