OCMW Aarschot

Woonzorgcentrum Sint-Rochus Aarschot na 2 maanden coronavrij

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten (Open VLD) laat weten dat het woonzorgcentrum Sint-Rochus coronavrij verklaard is en bedankt iedereen die geholpen heeft bij het bestrijden van het virus.

Momenteel ligt nog 1 bewoner in het ziekenhuis en zijn nog 6 personeelsleden afwezig, maar het woonzorgcentrum is dus vrij van het virus. Als alles goed gaat, krijgen de bewoners in de tweede helft van januari een vaccin toegediend. Burgemeester Gwendolyn Rutten dankt iedereen die geholpen heeft bij het bestrijden van het virus.

Verschillende maatregelen bewijzen hun nut

Begin november was er een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum in Aarschot. De besmettingen bleven er na een aantal weken maar stijgen en ook negen personeelsleden zaten thuis in quarantaine. Ze kwamen dus snel handen te kort in het centrum en op 13 november sprong het leger toen bij. Vijf militairen werden vanuit defensie uitgestuurd om te helpen. 

Op 30 november was de situatie in het rusthuis nog steeds niet beter en werd er dus een extern crisisteam ingeschakeld. 10 dagen lang stond dat team ter beschikking om de situatie te verbeteren. Een maand later lijkt het erop dat die maatregelen toch hun nut bewezen hebben want het woonzorgcentrum is nu voor het eerst in 2 maanden coronavrij.

Meest gelezen