Videospeler inladen...

Man van 28 uit Zandhoven overleden nadat vuurpijl in zijn gezicht is ontploft

In Zandhoven is op oudejaarsavond een 28-jarige man om het leven gekomen bij een ongeluk met vuurwerk. Het slachtoffer kreeg een vuurpijl in zijn gezicht en die ontplofte. In de Franse Elzas gebeurde een bijna identiek ongeval.

De feiten speelden zich af aan een woning in de Germelaerstraat in de Zandhovense deelgemeente Pulle. De man was daar met zijn gezin aanwezig en wilde ondanks het vuurwerkverbod toch enkele vuurpijlen afschieten.

Hij kreeg echter te kampen met een technisch probleem en toen hij van nabij wilde bekijken waarom een vuurpijl niet de lucht in schoot, ontplofte het projectiel plots in zijn gezicht. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Ook slachtoffers in de Elzas

In de Elzas is een man van 25 jaar om het leven gekomen na een ongeval met vuurwerk op oudejaar. Een tweede man van 24 is met ernstige verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie wilden de mannen op straat vuurwerk afsteken, maar heeft zich een ongeval voorgedaan. De verkoop of aankoop van vuurwerk was in de regio voor de hele maand december verboden.

Meest gelezen