Videospeler inladen...

Betrapt! Bart De Wever doet nieuwjaarsinterview in onderbroek: "Jaar begint met bijzonder gênant moment"

Goed nadenken over je outfit, en de manier waarop je jezelf in beeld brengt tijdens een videovergadering: we hebben het allemaal al doende geleerd in 2020. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondigde even tegen die basisregels, vanmorgen tijdens een nieuwjaarsinterview bij Radio 2. De Wever filmde zichzelf vanuit zijn slaapkamer, netjes uitgedost in een ruitjeshemd. Maar onder dat hemd bleek niet meer dan een onderbroek te zitten, merkte Radio 2-presentatrice Kim Debrie op. Wat De Wever door de mand deed vallen? Een goed geplaatste spiegel.

De Wever werd tijdens de zaterdagtalkshow op Radio 2 geïnterviewd over de eindejaarsfeesten en zijn goede voornemens voor 2021. Zo leerden we dat de Antwerpse burgemeester vooral in conditie wil blijven "dat is wat beginnen slabakken, door een gebrek aan loopwedstrijden en ik wil van mijn coronakilo's af." 

Kilo's die misschien zijn blijven plakken na de eindejaarsmaaltijden. Op het menu bij de familie De Wever: een uitgebreide gourmet op Kerstmis ("leuk voor de kinderen"), en huisgemaakte vol-au-vent op oudejaarsavond "met zelfgerolde balletjes van mijn vrouw. Ik heb de frieten gebakken. Altijd een feest", aldus De Wever.

De sfeer tijdens het gesprek is bijzonder gemoedelijk. De Wever lijkt zo even te vergeten dat het interview zowel in klank als beeld te volgen valt, via de app van Radio 2 en de uitzending op Eén. De Wever gunt ons bijvoorbeeld een blik op zijn niet-opgemaakte bed, maar het oog van presentatrice Kim Debrie valt tijdens het gesprek op de blote benen van De Wever. 

"Ik ben wat afgeleid", geeft Debrie toe. "U heeft een heel mooi hemdje aan, dat heeft u waarschijnlijk speciaal voor ons aangetrokken. Maar onder dat hemdje: kan het zijn dat u daar in uw onderbroek zit?", vraagt ze. "Hoe kan je dat weten"?, antwoordt De Wever betrapt. "Omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Verdorie. Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment."

Bekijk hier de opmerkzame vraag van Kim Debrie, en het antwoord van Bart De Wever:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het volledige interview met Bart De Wever, over de invulling van de eindejaarsfeesten bij de familie De Wever en zijn goede voornemens voor 2021:

Videospeler inladen...

Meest gelezen