De politie houdt toeristen dit weekend weg uit de Hoge Venen.

Na Hoge Venen ook plateau van Croix-Scaille in provincie Namen afgesloten voor verkeer

In de provincie Namen zijn het plateau van Croix-Scaille en de Tour du Millénaire afgesloten voor het autoverkeer. Dat heeft de burgemeester van Gedinne, Vincent Massinon (MR) bekendgemaakt. De beslissing komt er nadat gisteren de Hoge Venen zijn afgesloten voor toeristisch autoverkeer. Mensen zoeken nu andere plekken op om te genieten van de sneeuw en dat is niet de bedoeling. 

Nog tot morgen is het verboden om in de Hoge Venen met de wagen te rijden of er te parkeren. Tot nader order is ook de Baraque de Fraiture gesloten voor toeristen. Dat moet vermijden dat er opnieuw een massa mensen naar de regio komen afgezakt, zoals vorig weekend het geval was. 

De maatregel is nodig om de  verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als er te veel wandelaars in het gebied zijn, kan de veilige afstand niet meer gegarandeerd worden. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het afsluiten van de Hoge Venen heeft als gevolg dat veel toeristen naar andere plaatsen uitwijken. Om problemen te vermijden, zijn daarom nu ook de Croix-Scaille en de uitkijktoren Tour du Millénaire ook afgesloten voor autoverkeer. Wandelen blijft er wel nog mogelijk.

Vannacht opletten voor rijm- en ijsplekken

Het blijft dit weekend winters weer. Hier en daar kan nog winterse neerslag vallen en het is vannacht ook uitkijken voor rijm- en ijsplekken op de weg. Er kan lokaal ook (aanvriezende) mist ontstaan. In de Hoge Venen blijft het zicht mogelijk de hele zondagvoormiddag beperkt.

Morgen wordt het vaak bewolkt met in Hoog-België stilaan wat sneeuw. Elders blijft het droog tot de avond bij maxima rond +3 graden in het centrum. Begin volgende week krijgen we soms lichte (winterse) neerslag met in de meeste streken maxima rond +1 à +2 graden.

Meest gelezen