© Lieven Samyn - JVK

Twee tieners opgepakt voor brandstichting jeugdhuis Izegem

Twee tieners zijn opgepakt voor de brand zaterdagnacht in het jeugdhuis in Izegem. Het gaat om een jongen van 17 en een van 18. 

Twee tieners, één minderjarige en één meerderjarige jongen hebben zich vandaag bij de politie aangegeven voor de brandstichting aan jeugdhuis De Tunne in Izegem afgelopen nacht. Dat bevestigt het parket. 

Het duo viel door de mand nadat ze een filmpje hadden verspreid via de sociale netwerksite Snapchat. Daarop waren ze te zien terwijl ze bij de brand stonden en brand aan het stichten waren. Een inwoner van Izegem had dat gezien en raadde hen aan om zich aan te geven bij de politie. 

De meerderjarige jongen zegt dat het om een ongeluk ging. Maar volgens de branddeskundige van het parket werd niet aan één picknicktafel maar aan twee picknicktafels brand gesticht waardoor het parket wel degelijk uitgaat van kwaad opzet. 

Volgens het parket begrijpt de minderjarige jongen de situatie niet helemaal en vindt hij het allemaal vooral erg grappig. Beiden zijn gearresteerd, morgen zal duidelijk worden wat er met hen zal gebeuren. 

De leden van de jeugdclub zijn er het hart van in: "Als het om een kortsluiting zou gaan of iets accidenteels, dan zou je het nog kunnen snappen, maar brandstichting is wel heel erg." 

"Het is sowieso al een moeilijke periode door corona. Ons jeugdhuis is al de hele tijd dicht en we zien elkaar niet meer. We krijgen wel heel veel steun van andere jeugdhuizen, de inwoners en het stadsbestuur van Izegem", zegt Alexander Soenen van het jeugdhuis De Tunne.

De stad Izegem zoekt zo snel mogelijk een nieuw pand voor het jeugdhuis de Tunne. Dan kan de jeugdwerking tijdelijk daar naartoe, van zodra het weer mag. Want nu was het jeugdhuis, door corona, sowieso dicht.

Meest gelezen