Burgemeester Francken wil meer informatie over controle vakantiegangers

Omdat er nog geen uitvoeringbesluiten zijn over de nieuwe federale maatregelen over de controle op terugkerende vakantiegangers weten burgemeesters niet wat ze nu moeten doen. De burgemeester van Lubbeek, Theo Francken (N-VA), vindt dat de federale regering veel te laat komt met richtlijnen.

Theo Francken wil concreet weten wat de federale overheid van hem verwacht in Lubbeek. "De federale regering komt alweer te laat. Maandag starten de scholen en het werk weer voor veel mensen. De controle op de terugkerende reizigers uit rode gebieden ligt bij de burgemeesters. Mij goed, maar we weten van niets. We hebben wel zeer goed overleg met onze gouverneur Jan Spooren. In tegenstelling tot sommige andere gouverneurs is dat geen cowboy. Maar ook daar is het wachten op meer informatie en concrete richtlijnen. Dus, federale overheid, maak er dringend werk van of we lopen alweer achter de feiten. "

Stel dat we lijsten hebben van mensen die teruggekeerd zijn uit het buitenland en je komt zo iemand tegen in het dorp of in de winkel, ja wat moeten we dan doen?

Theo Francken, burgemeester Lubbeek

Francken wil gerust helpen met de gemeentediensten en met de lokale politie om te controleren. "Maar we weten niet wat en hoe? Als we lijsten hebben met namen kunnen we misschien bellen om te vragen of ze op de hoogte zijn en of we hen met iets kunnen helpen. Het is ook een extra controle, door zelf te bellen, geven wij aan dat wij als gemeente op de hoogte zijn. Ik hoop dat wij deze week nog informatie en richtlijnen krijgen. "

Meest gelezen