Nieuwe stemmen op Stubru: sidekicks in de ochtend en de late avond, en debuut voor 2 weekendpresentatoren

Bij een nieuw jaar horen enkele nieuwe radiostemmen op Studio Brussel. Michèle Cuvelier krijgt in het ochtendblok versterking van muzikant Thibault Christiaensen. Ketnetwrapper Gloria Monserez maakt in de laatavonduren haar opwachting. Verder laten twee muzikanten het publiek voortaan op zondagavond kennismaken met hun eigen lievelingsmuziek. En oude bekende Otto-Jan Ham, die is voortaan te horen op zaterdagmiddag.

Op weekdagen staat Michèle Cuvelier voortaan samen op met Thibault Christiaensen, muzikant en frontman van Equal Idiots. Hij was de voorbije jaren af en toe te horen als gastpresentator op Studio Brussel, of in videoreeksen met Stijn van de Voorde. Christiaensen kijkt naar eigen zeggen uit naar "liters koffie en kilo's prut in de ogen". In het voormiddagprogramma, tussen 9 en 12 uur krijgt Joris Brys voortaan elke maandag bezoek van sportjournalist Aster Nzeyimana om het voorbije voetbalweekend te bespreken.

Op weekdagen wordt ook het laatavondblok, van 21 uur tot middernacht versterkt. Dan krijgt Sander Vandenhende, die tijdens De Warmste Week een presentatieduo vormde met Eva De Roo, het gezelschap van Ketnetwrapper Gloria Monserez. "Crazy om 2021 te starten bij de coolste fam en beste radiozender ever!"

Nieuw in het weekend

Op zondagavond tussen 19 en 21 uur krijgen twee muzikanten een eigen radioprogramma, als "selector" van hun favoriete muziek. De Gentse Charlotte Adigéry bijt de spits af op 10 januari. Na 12 weken neemt Brusselaar Jan Paternoster de fakkel over op 4 april. Adigéry droomt ervan "om mijn goesting te doen on air, in de sfeer van de oude piratenzenders, Paternoster belooft een mix van "soul, beats, blues & gospel".

JOKKO
Zaterdagmiddag keert oude bekende Otto-Jan Ham terug. In de achtdelige reeks "There goes my hero", naar de tekst uit "My hero" van Foo fighters, heeft hij het over de artiesten die hem beïnvloed hebben. Hij ontvangt elke week een gast die zijn of haar muzikale helden komt voorstellen, vol bewondering en nostalgie.
© VRT - Alexander Meeus

Meest gelezen