200 studenten Gentse universiteit moeten online examen opnieuw doen door technische problemen

200 studenten van de Gentse universiteit zullen hun examen van vanmiddag opnieuw moeten doen. Het ging om een online examen voor de studenten Handelsingenieur. Al snel ondervonden heel wat studenten technische problemen, onder meer met wachtwoorden. 

Al van bij de start van het examen meldden studenten massaal technische problemen. Daarom besliste de Gentse Universiteit om het examen helemaal te stoppen.  "Omdat de studenten niet zitten te wachten op extra stress, hebben we beslist om het examen te stoppen", zegt Stephanie Lenoir van de UGent. "Ondertussen zijn de technische problemen opgelost. En op vraag van de studenten is er vanavond om 19u een tweede kans. Zij kunnen dan het  examen opnieuw online afleggen. Als dat voor bepaalde studenten niet goed uitkomt, kunnen ze op 30 januari het examen afleggen op de campus. Dit is een hele vervelende situatie Er zijn 20.000 online examens deze maand,  en dan gaat er wel eens iets mis, maar dat is voor de studenten allesbehalve leuk."

Meest gelezen