Eerste evaluatie maakt duidelijk: reizigers vinden weg niet naar coronatestdorp Antwerpen-Centraal

De werking van het coronatestdorp dat gisteren opende in het treinstation van Antwerpen-Centraal is een eerste keer geëvalueerd. Reizigers die terugkeren uit een rode zone kunnen zich er meteen laten testen. Uit de eerste evaluatie blijkt dat veel mensen de weg naar het testdorp niet vinden. De signalisatie wordt daarom aangepast.

Reizigers die na 48 uur terugkomen uit een rode zone zijn verplicht om zich te laten testen op het coronavirus. Sinds gisteren kunnen ze dat meteen doen in het coronatestcentrum in het treinstation van Antwerpen-Centraal. Uit een eerste evaluatie blijkt dat dat centrum soms moeilijk te vinden is. 

Er worden extra stewards ingezet op de perrons om reizigers wegwijs te maken

Guy Hans, coördinator testcentrum Antwerpen-Centraal

"Daarom hebben we nu ervoor gezorgd dat er op de perrons extra stewards ingezet zullen worden die de passagiers extra informatie geven en hen wijzen waar het testcentrum precies te vinden is", vertelt coördinator Guy Hans. "We willen in de toekomst er ook voor zorgen dat reizigers al tijdens de treinreis meer informatie krijgen over de regels en waar ze precies moeten zijn", alsnog Hans.

Verder lijkt alles vlot te lopen in het testcentrum. Gisteren hebben een 50-tal mensen zich laten testen met een zogenoemde PCR-test. Per uur kunnen er zo'n 40 reizigers getest worden. 

Meest gelezen