Greet Van Opstal

School Opwijk stuurt leerlingen naar huis: "Geen corona, wel kapotte verwarming" 

Een deel van de leerlingen van de middelbare school VKO Opwijk is vanmiddag naar huis gestuurd omdat de verwarming van de school stuk is. "Onverantwoord om tijdens deze dagen kinderen in de kou les te laten volgen." 

Het is de eerste schooldag van het nieuwe jaar. Hoewel er sneeuw werd voorspeld, bleef die uit, maar koud is het wel. En dat heeft ook een deel van de leerlingen van de middelbare school VKO Opwijk gevoeld. Niet alleen op de speelplaats, maar ook in de klaslokalen was het erg koud omdat de verwarming stuk was. 

"We proberen de verwarming tijdens de weekends en vakantieperiodes altijd op een lager tarief te zetten", legt directeur Tom Van Buggenhout uit. "Maar toen we vanmorgen de temperatuur op de normale stand probeerden te krijgen, merkten we op dat de temperatuur stabiel bleef en dat de chauffage dus stuk was." 

"We hoopten met een warme choco de leerlingen wat op te warmen, maar dat is niet gelukt

Tom Van Buggenhout, directeur VKO Opwijk

Hoewel de verwarming stuk was, werd er toch beslist om de lessen zoals gepland te laten doorgaan. "We hoopten dat we met een warme choco tijdens de pauze de jongeren toch wat konden opwarmen", gaat de directeur verder. "Maar omdat zij in een vast klaslokaal zitten en dus eigenlijk geen beweging hebben, werd het toch echt wel te koud voor hen. Daarom heb ik rond de middag beslist de leerlingen naar huis te sturen. Ik vind het onverantwoord om de leerlingen tot 16.30 uur in een koud gebouw te laten zitten."

Technici zijn intussen volop aan het werk om de verwarming te herstellen. "Normaal moet morgen alles in orde zijn, maar mocht dat niet lukken, dan kunnen de leerlingen morgen in een ander gebouw terecht." 

Meest gelezen