Geen herdenking Kim en Ken aan Asiadok, wel online herdenkingsfilmpje

Op 4 januari wordt elk jaar de verdwijning van Kim en Ken herdacht, intussen al 27 jaar geleden. Normaal gebeurt dat met een herdenking aan het Asiadok in Antwerpen maar dat is door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. In de plaats daarvan is een filmpje met foto's en gedichten van familie en vrienden online gezet. 

Op 4 januari 1994 verdwenen Kim (11) en haar broer Ken (8) toen ze op weg waren naar het huis van een vriendje in Merksem. Een maand later werd Kim dood teruggevonden in het Scheldewater aan het Asiadok. Van haar broertje Ken ontbreekt tot op vandaag nog ieder spoor en de zaak is nooit opgehelderd. 

Moeder Tinny Mast organiseert elk jaar een herdenkingsmoment voor haar twee verdwenen kinderen aan het herdenkingsmonument aan het Asiadok in Antwerpen. Omdat een bijeenkomst dit jaar niet mogelijk is door de strenge coronamaatregelen, is een Youtube-filmpje online gezet met foto’s en gedichten van familie, vrienden en sympathisanten.

Ook andere kinderen en volwassenen die verdwenen zijn of vermoord werden, zijn in het filmpje opgenomen.

Meest gelezen