Geen stormloop in Genk: grote drukte bij start van de winterkoopjes blijft uit

De start van de winterkoopjes ging in Genk niet gepaard met een stormloop, maar wel met donderende kortingen. Rode stickers met 40 tot zelfs 70 procent bleken eerder regel dan uitzondering. "Ik ben vorige week komen rondneuzen om vandaag mijn slag te slaan", licht een ervaren shopper toe.

De fikse kortingen zijn een gevolg van de slechte verkoop tijdens het voorbije winterseizoen. Uit cijfers van Mode Unie blijkt dat zelfstandige modewinkeliers gemiddeld 28,3 procent minder hebben verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “Winkelen is nu eenmaal minder gezellig in coronatijden”, zegt een koopjesjager met volle zakken. “Daarom konden we evengoed de solden afwachten. Ik probeer nu gewoon snel en doelgericht mijn gang te gaan.”

“Even koopjes scoren is een fijne afwisseling in deze tijden”, vindt een studente. “En Genk is nu eenmaal de ideale winkelstad. Ik heb hier alles wat ik nodig heb. In Shopping 1 lijkt het rustig, maar in de ZARA en de H&M op het Stadsplein was het best druk. Ik heb er enkele basisstuks gescoord. Wat er nu nog op het programma staat? Ik heb mijn volledige lijstje kunnen afvinken, dus ik kruip zo meteen weer achter mijn boeken.”

Meest gelezen