beeld: rtv

Hondje Thor redt het leven van 88-jarig baasje in Oppuurs

In Oppuurs heeft de hond Thor het leven van zijn 88-jarig baasje Maurice gered. Toen Maurice in een donkere steeg viel en bloedend op de grond lag, brak Thor uit zijn harnas en liep blaffend naar de buren. "Ik zat rustig tv te kijken toen het zenuwachtige geblaf ons naar buiten lokte", vertelt buurtbewoner Ludo Waumans op Radio 2 Antwerpen.

"Vrijdagavond zat ik gezellig naar tv te kijken toen ik op een zeker moment luid geblaf hoorde", vertelt Ludo Waumans uit Oppuurs in "Start Je Dag". "Het was geen normaal geblaf of gegrom, het klonk echt paniekerig. Ik liep naar buiten en zag een wit hondje dat constant naar het steegje liep. Intussen waren er nog buren naar buiten gekomen en dat hondje bleef maar blaffen en op en af lopen. Plots zei een buurvrouw dat ze dacht dat er een kat in de steeg lag. Het was pikdonker, ik ben gaan kijken en zag dat er iemand bloedend op de grond lag." Het bleek te gaan om de 88-jarige Maurice die gelukkig nog reageerde. Ludo hielp hem recht, hield hem warm en enkele buren verwittigden de hulpdiensten. Maurice werd weggebracht naar het ziekenhuis AZ Rivierenland in Bornem.

Dankzij het paniekerig geblaf van Thor vonden we zijn gevallen baasje in die donkere steeg

Ludo Waumans

Hond breekt uit zijn harnas

Het witte hondje in kwestie bleek Thor, de trouwe viervoeter van Maurice. "Hij heeft echt wel het leven van zijn baasje gered. Maurice lag onderkoeld op de grond en Thor is ons komen verwittigen. Nadien zagen we dat het hondje losgebroken was uit het harnas aan zijn leiband. Hoe hij dat gedaan heeft, is voor alle buren nog steeds een raadsel." Ludo vertelde nog dat het intussen beter gaat met Maurice. "Gisteren hebben we vernomen dat het de goede kant op gaat en dat hij opnieuw aanspreekbaar is. Gelukkig maar", besluit hij op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen