HANS PUT

Lichtwandeling in Beringen-Mijn lokt ruim 37.000 wandelaars: "Goede match tussen cultuur en toerisme"

De lichtwandeling in Beringen heeft de voorbije weken ruim 37.000 mensen gelokt, gemiddeld zo'n 2.500 per avond. De dienst toerisme en het CC hadden een parcours van 4 kilometer uitgestippeld langs 11 mooi verlichte locaties in Beringen-Mijn.

Met de lichtwandeling wilde de stad Beringen de inwoners een origineel evenement aanbieden, ondanks de strenge coronamaatregelen. Tegelijkertijd werd het mijnerfgoed in de kijker gezet. "Een geslaagde editie", zegt schepen van Cultuur en Erfgoed An Moons (Voluit). "Vorig jaar hebben de diensten van toerisme en cultuur meermaals samengewerkt en die samenwerking tussen toerisme en cultuur is zeker een goede match. De lichtwandeling was een mooi initiatief en gaf de bevolking de mogelijkheid om ’s avonds nog eens buiten te komen. Dat daarbij het mijnerfgoed op een bijzondere manier in de kijker werd gezet, was mooi meegenomen."

Op enkele avonden was het wel erg druk, afgelopen dinsdag moest de tocht zelfs enkele uren stilgelegd worden. Schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA) relativeert: "We hebben na het eerste weekend een aantal bijsturingen doorgevoerd. We hebben dan vrijwilligers van Toerisme Beringen ingezet om toezicht te houden op een aantal plaatsen. Eén avond hebben we – omwille van een te grote toeloop van bezoekers op zeer korte tijd – de wandeling stopgezet. Daarna zijn er geen problemen meer geweest."

HANS PUT

Meest gelezen