Radio 2

Man krijgt 8 jaar cel voor overval op juwelier Oostakker waarbij handlanger omkwam

In Gent is een man veroordeeld tot 8 jaar cel voor een overval op een juwelierszaak 2 jaar geleden. Daarbij werd een andere overvaller doodgeschoten door de eigenaar van de zaak. Het onderzoek naar die feiten loopt nog. 

De man die in de zomer van 2018 samen met een handlanger juwelierszaak Moens in Oostakker, bij Gent, heeft overvallen, moet 8 jaar de cel in. Hij moet van de rechter ook een schadevergoeding van 25.000 euro betalen. De overvallers vielen de zaak 2 jaar geleden gewapend binnen, deelden klappen uit en hielden de eigenaar ook onder schot. Ze konden enkele juwelen buit maken voor ze op de vlucht sloegen met een bromfiets. 

Gewapende achtervolging

De juwelier kon een vuurwapen nemen en de overvallers achterna lopen . Hij loste enkele schoten en één overvaller werd ook geraakt. De man bleef nog even op de bromfiets zitten, maar werd 2 kilometer later dood aangetroffen. De andere man kon ontkomen, maar werd later opgepakt. Of de juwelier voor de schietpartij vervolgd zal worden, is nog onduidelijk. Het onderzoek over de zaak loopt nog.

Eerdere feiten

De veroordeelde man was niet aan zijn proefstuk toe, hij pleegde eerder onder meer ook al een overval op een juwelier in Sint-Niklaas. Hij was voor verschillende feiten al veroordeeld tot bijna 10 jaar cel. Op het moment van de overval, 2 jaar geleden, was de man met penitentiair verlof. 

Meest gelezen