(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Nauwelijks Limburgse leerlingen afwezig na vakantie in rode zone

In de meeste Limburgse scholen zijn er slechts een of twee leerlingen in quarantaine na een bezoek of vakantie in een rode zone. Uitzonderlijk is er ook een leerkracht die thuis moet blijven. 

Toch zijn er nog wat misverstanden. Zo zijn er in Heusden-Zolder twee leerlingen naar huis gestuurd omdat ze dachten dat ze niet in quarantaine moesten na een negatieve test in het buitenland. En in een school in Zonhoven zijn er ook drie leerlingen naar huis gestuurd. 

Toch even gepolst of er iemand op vakantie ging in een rode zone

Directeur Guy Raets van basisschool Sint Joris in Alken

In de vrije basisschool Sint-Joris in Alken is er een leerling die deze week moet thuis blijven uit voorzorg. “De leerling is op bezoek geweest bij familie. Dat is toch anders dan in de zon gaan liggen op Tenerife”, vindt directeur Guy Raets. “ We zijn vooral blij dat de ouders hun verantwoordelijkheid genomen hebben.”

“Toen ik vanmorgen de kinderen een gelukkig nieuwjaar ging wensen heb ik terloops toch even gepolst of er iemand op vakantie ging in een rode zone”, zegt Raets. “Maar voorlopig blijkt dat niet het geval.”

Boeken

“Omdat de kans bestond dat de kerstvakantie een week langer zou duren, hebben we de leerlingen gevraagd hun boeken mee naar huis te nemen. En dat komt nu goed uit. We kunnen de afwezige leerling oefeningen geven, zodat de achtstand beperkt blijft.”

Meest gelezen